09 octombrie, 2011

Recenzie Eve-Anna Carey

Traducere din limba engleză de: Alexandru Sasu şi Shauki Al-Gareeb
Nr pagini: 288
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2011


Pret: 29.90 lei 
 
Rezumat: În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – şi soarta cumplită care le aşteaptă.
Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă,
Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea… şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.

Parerea mea:  Cum ieri vremea a fost atat de urata incat nu aveam cum sa ies afara m-am gandit ca as putea sa citesc Eve, cartea pe care o aveam de cateva zile in biblioteca, dar pe care nu am avut timp sa o citesc.Subiectul este unul diferit, prezentand un viitor post apocaliptic, lumea de dupa molima ce a decimat 98% din populatie. Imi place faptul ca nu exista nimic supranatural in carte, cel putin pe moment. Simteam nevoia sa citesc o astfel de carte, ca o mica pauza de la vampirii si varcolacii de care ne-am indragostit.
Eve, protagonista seriei invata la Scoala, fiind una din cele mai inteligente si frumoase eleve. Scoala este in aparenta un loc unde fetele sunt pregatite pentru viata de dupa absolvire si unde sunt invatate totodata cat de periculosi sunt barbatii, cum singurul lor scop este sa profite si sa faca rau femeilor. In seara dinainte de absolvire ea afla printr-un accident de soarta cruda pe care fetele o vor avea. Tot ce li s-a spus pana acum se dovedeste o minciuna, viata promisa in Orasul de Nisip nefiind decat o iluzie cu care profesoarele le hraneau pentru a-si ascunde adevaratele intentii.Absolventele vor fi folosite la reproducerea populatiei, inchise in cladirea de dincolo de lacul Scolii. Viitorul fetelor aduce un gust amar, cruzimea oamenilor socandu-ne inca odata.
Ajutata de una dintre profesoare Eve fuge, reusind sa se intalneasca din intamplare cu Arden, fata rebela care practic a facut-o sa vada realitatea. Chiar daca la inceput nu se prea suportau reciproc de-a lungul primului volum relatia dintre ele reuseste sa se solidifice, fetele reusind sa creeze o legatura puternica intre ele. Eve este salvata de un urs de catre Caleb, un adolescent care a reusit sa fuga dintr-un lagar pentru baieti si care impreuna cu altii isi duc existenta sub pamant, intr-o ascunzatoare.Protagonista este si tinta Regelui, care si-a pus soldatii pe urmele ei, rolul ei fiind unul diferit de al celorlalte fete. Intre Eve si Caleb se infiripa o frumoasa poveste de dragoste, care insa e nevoita sa treaca peste obstacolele impuse de oamenii Regelui care o vaneaza pe Eve, si de viata insasi.


Sfarsitul: Nu pot spune ca sunt total multumita de finalul primei carti..Autoarea nu ne-a lasat in confuzie totala, sfarsitul fiind destul de clar, dar viitorul nesigur al celor doi ma tine pe jar. Mereu am fost adepta unul sfarsit fericit si pentru moment nu pot decat sa sper ca va fi bine.

Personaje: Caleb a devenit usor unul dintre personajele mele masculine preferate, imaginea lui din mintea mea fiind destuul de hot. A evadat din lagarul unde era tratat cu brutalitate si a invatat sa supravietuiasca in padure impreuna cu ceilalti baieti. Apoi mai punem in ecuatie si faptul ca a renuntat la viata lui pentru a fi a o proteja pe Eve si a o pastra in siguranta si obtinem un personaj foarte interesant.


Coperta:  Desi cealalta varianta imi placea mai mult, trebuie sa admit ca este o coperta destul de interesanta si frumoasa, iar fata de pe coperta seamana oarecum cu imaginea mea din minte.

Nota : 4.5/5

Trailer:

11 comentarii:

Only Books spunea...

De-abia astept sa cites cartea asta!:) Imi place la nebunie recenzia si coperta=p~

Dee.

Alexandra spunea...

Ma bucur ca ti-a placut recenzia >:d<
Sa o citeeeesti se merita.

JustLaugh spunea...

sunt de aceasi parere cu tine cu sfarsitul:|..eu totusi am ramas in dilema de ce nu putea sa ramana Caleb pana se simtea mai bine sau sa-l ajute cumva..nu! doar l-au lasat sa plece/:)..eram ceva gen:O...totusi abia astept vol 2:X.sunt foarte curioasa ce se va petrece in continuare:D

Anonim spunea...

Pare extrem de interesanta! Din pacate nu am citit-o, insa as face-o! Si da, coperta noastra e chiar frumoasa, mai ales a doua! <3

mm spunea...

Daca mai citesc mult recenzii de aici, o sa ma inbolnavesc cu capul. Atatea carti superbe, care parca asteapta sa fie cititie si recitite. Ideea carti mi se pare superba. Si ma bucur ca Eve scapa de viitorul dramatic ce o astepta, iar Caleb, hmm ce frumos suna numele acesta, mi se pare un nume puternic, plin de viata si furie. Hmm il ador.
Abia astept sa cumpar cartea..Din cate se vede cred ca o sa rup sacul lui Mos CRaciun cu atatea cadouri, bine ca am fost cuminte si le merit :p

Alexandra Ioana spunea...

Citind recenziile,am descoperit o gramada de carti minunate,care o parte le am,altele nu le am,insa prin recenziile lor am reusit sa descopar si sa vad cat de minunate pot fi.

Alexandra Ioana spunea...

cred k trailerul care l-ai pus tu acolo,e de la serial probabil,nuh?sper ca va aparea cat de curand serialul,sunt tare curioasa care vor fi actorii:X

Claudia spunea...

Mi se pare foarte valoroasă această carte și mă bucur că am avut ocazia să o citesc. Să îți imaginezi o lumea pustie, schelete, foamea.. Adolescenți care nu au văzut niciodată un film, care se gândesc la trecutul în care totul era populat, aglomerat, normal.. ca la un film SF. Copii orfani care nu știu să citească, care nu știu ce e iubirea. E un viitor dureros dar nu e ceva imposibil. O molimă care poate ucide populația, e ceva ce se poate întâmpla, față de vampiri sau vârcolaci care pun viața oamenilor în pericol. Prezintă lucruri care pot fi posibile, față de cărțile cu supranatural în ele.
Ceea ce vreau eu să zic e că aceste romane distopice, cel puțin acesta, te face să apreciezi ce ai, și lumea în care trăiești. Toți suntem nemulțumiți de ceva, de lipsa banilor, de faptul că oamenii sunt tot mai egoiști etc etc etc. Trebuie să apreciem ceea ce avem : o familie, prieteni, iubire, siguranță.

Unknown spunea...

foarte buna recenzia ca de obicei am si eu cartea asta de cateva saptamani castigata in urma unui concurs si chiar vreau sa o citesc curand

JustLaugh spunea...

era un lucru ingrozitor ce le facea fetelor :| sper ca lucru acela sa se schimbe in vol.3 . Cand ve-ti citit al doilea volum nici nu stiti ce va asteapta la sfarsit:)))

~ I still hope !~ spunea...

Ador povestea asta :x