01 februarie, 2013

Recenzie Sovaire - Maggie Stiefvater



REZUMAT



http://www.raobooks.com/images/titluri/coperta_2670_big.gif În "Fior", Grace şi Sam s-au găsit. Acum, în "Şovăire", trebuie să lupte ca să rămână împreună. Pentru Grace, asta înseamnă să-şi înfrunte părinţii şi să păstreze un secret deosebit de periculos despre ea însăşi. Pentru Sam înseamnă să se împace cu trecutul său ca vârcolac şi să afle cum poate supravieţui pe viitor. Dar mai apare şi un lup nou, pe nume Cole, al cărui trecut ar putea distruge întreaga haită. Iar Isabel, care deja şi-a pierdut fratele, este atrasa oricum de Cole. "Şovăire" ne vorbeşte despre ambele laturi ale iubirii, cea întunecată şi cea luminoasă şi despre puterea oamenilor de a depăşi obstacole prin forţa dragostei.
















 


RECENZIE 



Am terminat si acest volum cu aproximativ o saptamana in urma, dar am tot amanat recenzia. Mi-a placut cartea, nu pot spune ca nu, dar este genul de carte pe care vrei sa o citesti atunci cand zaci la caldura, in patura, cu un ceai in mana. Ceea ce vreau sa spun este ca in “Sovaire” actiunea curge lin, putin lent si nu prea ai parte de suspans/creieri prajiti/stress/nopti nedormite/actiune . “Lupii din Mercy Falls” totusi ramane o serie care te impresioneaza prin relatarea ei, prin romanticul ce invaluie povestea.
            Acest volum continua sa relateze povestea dintre Sam si Grace. Acum cand Beck nu se mai transforma in om, intreaga responsabilitate de a avea grija de lupii noi cade pe umerii lui Sam. Toate par bune si frumoase la inceputul acestei carti si…cam pentru vreo cateva zeci de pagini nu se intampla chiar nimic. Sam loves Grace, Grace loves Sam, Isobel cauta inca remediul pentru asa zisa “boala” ce ii face pe oameni sa devina lupi, nimic nu merge gresit, totul este normal, pana cand Grace incepe sa aiba anumite simptome ciudate. Ceea ce parea la inceput doar o banala raceala ameninta sa fie ceva mai grav.
Situatie incepe sa se schimbe totusi din momentul in care tatal lui Grace ii prinde pe cei doi intr-o noapte la ea in camera. Noptile pe care ei le petreceau impreuna reprezentau unul dintre aspectele mele preferate la aceasta carte. Ei bine, nu va ingrijorati, vom mai avea parte si de alte momente romantice pana la final, dar totusi nu prea multe data fiind boala lui Grace.
            Personajul care consider ca a piperat actiunea in acest volum si m-a facut sa duc cartea pana la final a fost Cole, un lup nou. Misterios, sarcastic, rautacios, nepasator, ex-muzician, cu un trecut nu tocmai placut, Cole alege sa devine lup pentru a scapa de latura sa umana. In timp ce alte personaje, presume Sam, se tin..cu dintii de orice fragment de umanitate, Cole abia asteapta sa se transforme, sa se detaseze de orice. Probabil asta si faptul ca a fost introdus in serie ca baiatul care s-a trezit gol pusca in curtea lui Isobel, m-au determinat sa il plac. Bineinteles ca intre el si Isobel exista o incontestabila atractie si chiar imi doresc sa citesc volumul urmator pentru a afla deznodamantul relatiei dintre cei doi. Cole este exact genul acela de personaj complex de la care nu stii niciodata la ce sa te astepti. 
http://media.tumblr.com/tumblr_meswq6SQY01rxv8at.gif            Finalul este oarecum previzibil. Nu va voi spune, fiindca nu vreau sa va stric surpriza, dar cu siguranta de-a lungul cartii veti ajunge sa il ghiciti. Chiar daca finalul acestul volum nu a fost deloc fericit sunt destul de sigura ca volumul trei va avea un sfarsit fericit. Sunt doar curioasa cum va impaca autoarea toate relatiile astea lup-oameni. De asemenea sunt curioasa cand va publica Rao volumul 3…Stie careva?
Nu stiu de ce dar “Sovaire” mi-a placut mai putin decat “Fior”. Poate a fost din cauza faptului ca am adorat prima carte..sau pur si simplu aveam eu cine stie ce mega-asteptari. Sper ca volumul 3 sa fie la fel de frumos ca si primul
Voua v-a placut cartea? 

Puteti comanda cartea AICI 
 
Nota : 3.5 / 5
 
  

Niciun comentariu: